fbpx

voedsel
bos

duurzame voedselproductie

eet bos

eet bos

Voedsel groeit
aan een boom

Het meeste voedsel dat wij eten is afkomstig van eenjarige productie. Dit wil zeggen dat er ieder jaar opnieuw een zaadje moet gezaaid worden, de grond moet verstoord worden en het plantje doodgaat.

Voedselbossen zetten de huidige manier van voedselproductie op z’n kop. Je plant slechts éénmaal een voedselboom of -struik en je kan de komende decennia oogsten. De bodem hoef je op die manier niet te verstoren, zo kan het bodemleven ongestoord zijn gang gaan.

 

Een voedselbos
voor iedereen

Voedselbossen kunnen toegepast worden in zeer brede omstandigheden. In een tuin kan je een voedselbos(rand) installeren, je hebt therapeutische voedselbossen. Ze zijn enorm welkom in bedrijfstuinen en op de speelplaats.

Voedselbossen kunnen ook een belangrijke rol spelen in de landbouw. Het is een uitdaging maar mogelijk om een bloeiend landbedrijf uit te bouwen waar voedselbosproductie centraal staat.

 

Voedselbos Bed&Breakfast

About

Voedselbos
verdienmodellen

Voedselbossen zijn de heilige drievuldigheid: landbouw, natuur en beleving komen hier samen. Het is net de smeltkroes van deze verschillende aspecten die deze landbouwvorm zo rijk maakt.

De wereld willen helpen zit sterk in onze genen, we zoeken dan ook naar een manier om dit op een duurzame manier te kunnen blijven doen. People, planet, profit kan je doortrekken naar voedselbossen. De permaculture ethics stellen dit als: people care, earth care en fair share.

Een duurzaam businessmodel ontwikkelen om een succesvol voedselbos aan te planten, te onderhouden en te runnen is perfect mogelijk. De kunst om dit goed te doen ligt bij het zorgvuldig balanceren tussen de capabiltieiten van het team, inschatten van het doelpubliek, efficiëntie en ecologie.

 

 

“Een voedselbos is misschien wel de ultieme landbouwvorm”

 

Advantages

Wat kan een voedselbos bieden?

Fruit, noten, groenten die kunnen verwerkt, gegeten en verkocht worden.

Niets is zo heerlijk om hand in hand door een eetbaar paradijs te wandelen.

 

Met je handen kom je in contact  met de natuur, hier wordt je zen en rustig van.

 

Velen zijn op zoek naar een manier om de wereld te helpen én hier een boterham mee te verdienen.

 

Lange tafels met heerlijk en lokaal eten tussen de bomen. Een locatie om belangrijke gebeurtenissen te vieren

 

Mensen voelen zich aangetrokken tot een plek als deze, hier komen gelijkgezinden samen om te connecteren en plezier te maken.

Commensalist

Waarmee kunnen wij helpen?

  • Workshop organiseren om de sterktes en mogelijkheden van het project te bekijken
  • Uitwerken van het concept
  • Ontwerpen van een beplantingsplan: de juiste plant op de juiste plaats
  • De branding en marketing helpen bepalen
  • Samen uitwerken van het businessplan